014 51 50 05

Zelf uw vliegtuigtickets boeken of via ons ?

Steeds meer mensen boeken op internet zelf hun vliegtuigtickets. Daar zitten voordelen, maar ook nadelen aan vast. 

Voordelen zelf boeken:

 • Soms goedkoper (niet altijd)
 • Meteen de tickets in je mailbox
 • Zelf makkelijk prijzen, uren en maatschappijen vergelijken 

 Nadelen zelf boeken:

 • Vaak geen lid van het Garantiefonds Reizen bij faillissement van luchtvaartmaatschappij of boekingskantoor. In zo'n geval ben je uw venten kwijt.
 • Bij wijzigingen of annuleringen gelden meestal hogere kosten
 • Weinig ondersteuning bij problemen of wijzigingen
 • Afstemmen met andere reisonderdelen kan problemen geven, wanneer u ons de uren niet tijdig en correct doorgeeft. Voordelen boeken via Travel Experience

 • Wij werken uw vakantie uit op maat van uw wensen en budget
 • Wij kennen uw bestemming door en door 
 • Wij hebben onze eigen hoteldatabank met meer dan 1.000.000 aangesloten hotels
 • We vergelijken prijzen en bieden u de gunstigste opties aan 
 • Alle reisonderdelen worden op elkaar afgestemd 
 • Garantiefonds Reizen-garantie voor zekerheid over je betaalde gelden
 • Hulp bij onverwachte wijzigingen
 • Hulp bij uw Esta of online check inn van uw vluchten
 • Servicepakket: Gratis vervoer naar en van de luchthaven, 10Gb Datakaart,
  Nationale Parkpass,
  gebruik van onze Travelkey App die ook als GPS kan functioneren
 • Of Kortingspakket van 10%
 • 24/7 bereikbaar ingeval van problemen, via Whatsapp
 • Wij betalen al uw diensten voor aankomst, dus geen onaangename verrassingen ter plaatse ESTA aanvragen: Je regelt de toestemming online via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming: https://esta.cbp.dhs.gov. De kosten van $14 per persoon kunnen uitsluitend per creditcard worden voldaan. ESTA geeft niet direct akkoord. Je krijgt een melding dat de behandeling 72 uur kan duren. In de praktijk is je aanvraag vaak de volgende dag al goedgekeurd. Als je inlogt via de homepage, kun je de status van je aanvraag bekijken. Soms kan de verwerking van de aanvraag wel enkele dagen duren. Wij raden je dan ook aan om de aanvraag tijdig in te dienen, uiterlijk twee weken vóór je vertrek per vliegtuig of cruiseschip. Als er geen toestemming wordt gegeven, dien je namelijk een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade. Het is dus ook niet mogelijk om op het vliegveld nog een nieuwe ESTA aan te vragen indien blijkt dat je een fout gemaakt hebt, of als je per ongeluk de ESTA helemaal vergeten bent aan te vragen. 
Met de wagen de grens over van Amerika naar Canada

Je mag tijdens je reis door Amerika ook een bezoek brengen aan Canada, en andersom. Om per auto, camper of ferry de grens over te steken, heb je geen ESTA/eTA nodig van het land waar je naartoe gaat. Dit kan de oversteek echter wel bespoedigen: heb je deze documenten niet, dan moet je alsnog je paspoort laten zien, een formulier invullen, enkele dollars betalen (in de valuta van het land waar je naartoe gaat) en soms ook vragen beantwoorden en vingerafdrukken laten afnemen. Het kan zijn dat je voertuig wordt doorzocht. Ook gelden er invoerregels. Vers vlees, groente en fruit mogen niet mee de grens over. Houd er rekening mee dat de grensoversteek even kan duren, helemaal wanneer het druk is bij het grenskantoor.

Neem bij de grensoversteek nooit de NEXUS Lane. Dit is een overgang voor frequent travelers.Rijbewijs type ?

Een gewoon B-rijbewijs volstaat voor het rijden in een huurauto en camper. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, maar bij calamiteiten, aanhoudingen of bij inbeslagname is het handig dat je een internationaal rijbewijs kunt overhandigen in plaats van je gewone rijbewijs. Een internationaal rijbewijs kn u bij uw gemeente aankopen. Neem een recente pasfoto mee.In ons servicepakket zit de Nationale Parkpass gratis inbegrepen:

Bij een bezoek aan drie of meer nationale parken is het vaak al voordeliger om een jaarpas te kopen bij de entree van het eerste park dat je bezoekt. De pas kost 80 dollar (wijzigingen voorbehouden) en geeft vanaf het moment van aankoop een jaar lang toegang tot alle nationale parken en nationale monumenten in de Verenigde Staten. De pas geldt per voertuig of (in sommige gevallen) voor maximaal vier volwassenen. Kinderen onder de 16 jaar hoeven geen entree te betalen. Let op: de pas geldt niet in State Parks!Soorten wegen :

Interstates (VS)

Dit zijn langeafstandsautosnelwegen, de belangrijkste verkeersaders van de VS. Meerdere Interstates doorkruisen het land van noord naar zuid en van oost naar west. Ze hebben gescheiden rijbanen, geen gelijkvloerse kruisingen en ze hebben een beperkt aantal op- en afritten. Interstates kunnen met gemak vier tot zes banen hebben in beide richtingen. De Interstate wordt aangeduid met I- en dan een nummer. Interstates in de noord-zuidrichting hebben oneven nummers, de Interstates in oost-west richting even nummers. Binnen Canada verschilt de nummering van de wegen per provincie/territory.

Freeways en Highways (VS)

Freeways en Highways zijn korter dan Interstates. Freeways zijn te vergelijken met onze autosnelwegen. Ze tellen vaak drie of meer rijstroken in beide richtingen. Highways kun je vergelijken met een snelweg, rijksweg óf provinciale weg. Er zijn U.S. Highways (ook wel U.S. Routes) en State Highways (beheerd door de staat; State Routes). 

Wegen in Canada

De Trans-Canada Highway doorkruist Canada van oost naar west. Dit is de belangrijkste verkeersader. In Canada heeft elke provincie zijn eigen (snel)wegensysteem. In Onatrio, British Columbia en Alberta heten alle grote wegen Highways. De overige oostelijke provincies gebruiken een indeling in Routes. In Manitoba gebruikt men de term Provincial Trunk Highways (PTH). Er zijn lang niet zoveel snelwegen als in de Verenigde Staten.

Hou uw baan vak aan:

Op de freeways (grote snelwegen) rond Amerikaanse en Canadese steden is het de gewoonte om steeds in dezelfde baan te blijven rijden. Bij drie of meer rijstroken in dezelfde rijrichting is het toegestaan om rechts in te halen. Bij onbekende freeways met veel banen is het daarom handig om de tweede baan van rechts te nemen. De rechterbaan gaat namelijk vaak opeens over in een afslag. Vanuit de tweede baan kun je evengoed snel een afslag nemen. Op de freeways buiten stedelijke gebieden (meestal vierbaans) gelden dezelfde gewoonten als bij ons. Langzamer verkeer houdt rechts, inhalen geschiedt links. Invoegend verkeer op snelwegen heeft voorrang. Je moet afremmen of naar links gaan om een auto in te laten voegen.

Rechts afslaan:

Je mag in Amerika en Canada bij een rood stoplicht gewoon rechts afslaan, tenzij er een bord staat met ‘No Turn on Red’.

Verkeerslichten:

De verkeerslichten staan bijna altijd aan de overkant van de weg. Kijk dus iets verder vooruit als je een kruispunt of splitsing nadert! Op kruispunten van gelijkwaardige wegen staan in beide landen bijna altijd aan alle kanten stopborden. Hier geldt het First Come, First Served-principe. Het voertuig dat het eerst volledig tot stilstand is gekomen, heeft voorrang. Ook als er in geen velden of wegen ander verkeer aankomt, ben je verplicht te stoppen. Dit geldt ook bij andere stopborden. Men houdt zich hier stipt aan.

Schoolbussen:

Als een schoolbus stopt en knipperlichten aanzet moet al het verkeer stoppen, ook het tegemoetkomende.

Tolwegen:

Op steeds meer bruggen en autowegen (zogenaamde turnpikes of tollways) wordt tol geheven. Als je gepast geld bij je hebt, kies je voor de loketten ‘Exact change’. Heb je geen gepast geld, sluit dan aan in de rij ‘Change (given)’. Het tolbedrag varieert per weg en wordt meestal een paar mijl van tevoren aangegeven, zodat je genoeg tijd hebt om het geld klaar te houden. Bij turnpikes kun je vaak via een automaat of bediende een kaart krijgen, die je bij het verlaten van de snelweg inlevert en daarna de tol betaalt. Bij verlies van de kaart betaal je de langste afstand. 

In steeds meer gebieden, zoals Florida, werkt men met zogenaamde ‘toll transponders’. Een toll transponder is een vignet/sticker die je op je voorruit plakt en die automatisch wordt gescand als je over tolwegen rijdt. Je kunt van tevoren een bepaald bedrag op de kaart zetten. Tijdens het rijden over een tolweg wordt automatisch het tolgeld van je tegoed afgeschreven. Toll transponders zijn (in gebieden als Florida) overal te koop, doorgaans ook bij auto- en camperverhuurders. 

Let op dat je niet per ongeluk een tolweg of een zogenaamde ‘expresslane’ oprijdt. Camera’s zullen dat registreren en de auto- of camperverhuurder zal hiervoor na afloop je creditcard belasten. Meestal rekent men dan ook nog een forse toeslag voor administratiekosten.