014 51 50 05

Praktische informatie

USA-online, behoort tot het reisconcern D-Tours Bvba met licentie A5705 en is voor 100% in Belgische handen. De firma's staan onder leiding van Dave De Backer. Het Garantiefonds Reizen staat in voor dekking tegen insolvabiliteit en garanderen zo de 100% uitvoering van uw vakantie in geval van problemen allerlei.

 

USA + HAWAII

 

Reisdocumenten

Een internationaal paspoort is verplicht voor iedereen, ongeacht de leeftijd.  Het paspoort dient geldig te zijn tot 1 dag na retour.  U moet minstens 72 uur voor aankomst, u electronisch aanmelden op https://esta.cbp.dhs.gov/


Alcoholische drank

Het drinken in het openbaar van alcoholische dranken zoals bier, wijn en sterke drank, is in Amerika verboden. Ook het aanbieden van alcoholische drank aan een minderjarige is verboden. In bepaalde staten wordt op zondag en op feestdagen geen alcoholische drank verkocht in restaurants of bars.

 

Ambulance

Elke stad of regio heeft z'n eigen ambulance dienst. Raadpleeg de lokale telefoongids of de receptie van uw hotel voor het telefoonnummer. Er is een algemeen emergency telefoonnummer dat u overal in Amerika kan bellen nl. 911. Ook kan u in telefooncellen een 0 (nul) draaien en via de operator hulp vragen.

 

Autorijden

Zowel het Amerikaanse vasteland als Hawaii is zeer geschikt om per huurauto te verkennen. De wegen zijn goed onderhouden, buiten de steden is het verkeer heel rustig. In Amerika rijdt men rechts. De meeste bezienswaardigheden staan goed aangegeven en op regelmatige afstand vindt u  parkeerplaatsen met toiletten en  tankstations. Een geldig Belgisch/Nederlands rijbewijs is voldoende om te mogen autorijden.  Voor autohuur is het verplicht om een creditcard mee te nemen op naam van de hoofdbestuurder, dit voor het betalen van de waarborg.

 

Bagage

U mag één koffer van maximum 23 kilogram per persoon meenemen + 5 kg handbagage.  Een 2de koffer is bij te betalen.  Wanneer er een tussenstop is en de aansluitende vlucht met een andere luchtvaartmaatschappij is kan het zijn dat er minder bagage meegenomen mag worden. U kan dit controleren op de site van de luchtvaartmaatschappij.

 

Banken

In Amerika is het bankwezen goed ontwikkeld. U treft er vaak in de kleinste dorpjes met een paar honderd inwoners banken. U kan over het algemeen zonder problemen met uw bankkaart geld opnemen bij geldautomaten, die u in het hele land aantreft. Op de internationale luchthavens zijn in de aankomsthal loketten om geld te wisselen.

 

Belastingen

In de USA wordt een sales-tax geheven op vrijwel alle goederen en diensten. Houdt u er rekening mee dat in winkels en restaurants de vermelde prijzen vaak exclusief sales-tax zijn. Het percentage van de tax is afhankelijk van de staat waarin u verblijft.

Op logiesprijs in hotels wordt een room-tax geheven. Alle door ons aangeboden en gereserveerde arrangementen zijn inclusief sales- en room-tax.

 

Betaalmiddelen

Het betaalmiddel bij uitstek is de Amerikaanse dollar (USD). Er bestaan biljetten van 100, 50, 20, 10 en 5 dollar. Er bestaan munten van 1 dollar alsmede 50, 20, 10, 5 en 1 cent. Betalen per creditcard (Visa, Mastercard en Diners Club) is zeer gebruikelijk. Buitenlands geld kan overdag bij banken worden omgewisseld in dollars. Hierbij dient u rekening te houden met wisselkosten.

In de Verenigde staten betaalt u vooral via de magneetstrook achterop de kredietkaart. In Europa vertrouwen we voor de beveiliging van kaartbetalingen op de veiligere PIN-code. Het gevolg is dat het merendeel van fraude met kredietkaarten gebeurt in de Verenigde Staten.

Om uw kaart te beschermen tegen fraude, staat uw kaart vanaf 15 januari 2014 standaard op 'niet voor gebruik in de VS'. Reizigers moeten dit dus laten openstellen, willen ze hun kaart kunnen gebruiken in de Verenigde Staten.

 

Binnenlandse vluchten

In Hawaii wordt het transport tussen de eilanden uitgevoerd met Aloha Airlines, Hawaiian Airlines en Aloha Island Air. Deze maatschappijen hebben een zeer uitgebreid routenet en vluchtschema. Hierdoor kan u overdag op vrijwel elk gewenst tijdstip vliegen tussen de eilanden. Houdt u er rekening mee dat op binnenlandse vluchten moet betalen voor uw drank en koptelefoon. Neem daarvoor dus enkele dollars mee. De luchthaven van Honolulu heeft een aparte terminal voor interisland vluchten.

 

Camping

Vrij kamperen is niet toegestaan. We adviseren u echter vanwege de bescherming van het milieu, uw comfort en uw veiligheid gebruik te maken van campings. KOA is de grootste keten van campings in Hawaii. In drukke vakantieperiodes is het raadzaam een campingplaats van te voren te reserveren.

 

Duty Free

Naast artikelen van persoonlijke aard (kleding, fotoapparatuur, enz.) mogen bezoekers de volgende artikelen belastingvrij invoeren.

 • Rookwaren: 200 sigaretten of 250 g tabak of 50 sigaren resp. een combinatie van tabaksartikelen waarvan het gewicht niet boven de 250g uitkomt.
 • Alcoholische dranken: 1 liter wijn, bier of sterke drank.
 • Andere artikelen met een totale waarde van us$ 400

 

Elektriciteit

De elektriciteit in Amerika en Hawaii is 110V/60Hz. De stopcontacten zijn driepolig. Voor de aansluiting van scheerapparaten, haardrogers, enz. is een adapter of wereldstekker nodig.

 

Entertainment/Nachtleven

Tot in de kleinste dorpjes in Amerika vindt u pubs. In de grotere steden, zijn uitgebreide uitgangsmogelijkheden, van bioscopen (binnen of in de openlucht), muziek- en danstheaters tot aan cabaret- en operavoorstellingen.

 

Eten/Drinken

In Amerika vindt u een zeer ruime keuze aan restaurants zoals fastfood ketens, lokale takeaways (afhaal restaurant), exotische restaurantjes maar ook zeer chique  eetgelegenheden. De ingrediënten die gebruikt worden zijn vaak van betere kwaliteit dan we in Europa gewend zijn. De kleding is meestal informeel “Casual”, alhoewel in dure hotel en restaurants soms avondkleding wordt gewaardeerd.

 

Feestdagen

In Amerika gelden de volgende officiële feestdagen  (anders dan de internationale feestdagen als Nieuwjaar, Goede Vrijdag, 1e en 2e Paasdag en Kerst):

 • Martin Luther King Day: derde maandag in januari
 • Presidents Day: derde maandag in februari
 • Memorial Day: laatste maandag in mei
 • Independence Day: 4 juli
 • Labor Day: eerste maandag in september
 • Columbus Day: tweede maandag in oktober
 • Veteran's / Armistice Day: 11 november
 • Thanksgiving Day: laatste donderdag in november

 

Fooi

Voor persoonlijke bediening in bijvoorbeeld restaurants en taxi's wordt een fooi van  10 tot 20% verwacht.

 

Gezondheid

Voor Amerika dient u geen bijzondere medische voorzorgsmaatregelen te nemen. Voor informatie wat betreft adviezen, respectievelijk voorschriften verwijzen wij u naar uw huisarts. Omdat de medische kosten in Amerika hoog kunnen oplopen raden wij u aan om een goede reisbijstandsverzekering af te sluiten.

 

Golf

Er zijn tal van golfmogelijkheden in Noord Amerika. Houdt u er rekening mee dat de green-fees veel hoger zijn dan in België/Nederland. U kan op de meeste plaatsen golfuitrusting huren. Op veel golfbanen is vanwege de uitgestrektheid en bescherming van de baan, het huren van een elektrisch aangedreven "cart" verplicht.

 

Internationaal vertrek

De incheck-tijd voor internationale vluchten vanuit Amerika is 90 tot 120 minuten voor vertrek (afhankelijk van uw vlucht). De luchthavenbelasting, "Airport Tax", is reeds inbegrepen in de reissom van vooraf gekochte tickets. U hoeft dus ter plaatse geen "Airport Departure Tax" meer af te rekenen.

 

Klimaat

Van mei tot september is de beste periode om het noordoosten en westen van Amerika te bezoeken omdat het dan aangenaam weer is. Tijdens de zomermaanden kan het onder invloed van tropische stormen erg vochtig zijn in Florida. Voor Florida is de beste periode tussen november en maart omdat het dan droog is en de temperatuur erg aangenaam is.

Hawaï heeft een aangenaam tropisch klimaat. De gemiddelde dag-temperatuur ligt het gehele jaar tussen de 22 en 28 graden Celsius, en is in alle jaargetijden vrij constant. De luchtvochtigheid is matig. Het nagenoeg altijd zonnige weer bij een lichte wind van zee maakt Hawaii tot een ideale vakantiebestemming.


Taal

De officiële taal is het Engels. Er zijn verschillen tussen het Amerikaans Engels en het Engels dat in Groot-Brittannië wordt gesproken. Bezoekers zullen op taalgebied over het algemeen weinig problemen ondervinden.

 

Taxi's

In de steden zijn voldoende taxi's aanwezig. De tarieven zijn vergelijkbaar met die in België/Nederland. De taxi's zijn voorzien van een taximeter. 's Avonds en op feestdagen geldt een hoger tarief.

 

Telefoneren

Via een satellietverbinding kunt u dag en nacht automatisch telefoneren tussen België/Nederland en Amerika (ca. 1,70 us$/min.).

Op de grotere postkantoren zijn meestal telefoonboxen, fax en internetverbinding beschikbaar. Voor veel openbare telefooncellen heeft u een telefoonkaart of creditcard nodig.

 

Transport

Op het vasteland van Amerika kan u zich omwille van de grote afstanden best met de wagen verplaatsen. In het oosten kan u tussen de steden eventueel ook per trein reizen. In Oahu op Hawaii is uitstekend openbaar vervoer beschikbaar. Er zijn elke 20 minuten bussen rond het eiland. Kaartjes moeten vooraf worden gekocht aan het loket of bij de conducteur (0,90 USD per rit).Op de overige eilanden is nauwelijks openbaar vervoer beschikbaar.

 

Tijdzone

Amerika beslaat van de oost- naar de westkust meer dan 4.500 km. Hierdoor zijn er meerdere tijdzones:

- Eastern Standard Time (EST): New York, Florida: 6 uur vroeger
- Central Standard Time (CST): Chicago: 7 uur vroeger
- Mountain Standard Time (MST): Denver: 8 uur vroeger
- Pacific Standard Time (PST): Los Angeles: 9 uur vroeger
- Hawaii Standard Time (HST): Hawaii: 11 uur vroeger

 

Uitgaven

Het prijsniveau ligt grofweg rond Belgisch/Nederlands niveau. Etenswaren zijn doorgaans iets goedkoper, luxe goederen doorgaans iets duurder dan in België/Nederland. Met name excursies, entertainment en kosten van uitgaan zijn hoger dan in België/Nederland.

 

Water

Kraanwater is doorgaans veilig te drinken. Voor de veiligheid adviseren we u op afgelegen plaatsen uw drinkwater te koken of flessen bronwater te kopen.

Nw layer...